BAŞKAN UÇAK, KONTROLLER SIKLAŞTIRILSIN”

BAŞKAN UÇAK,  KONTROLLER SIKLAŞTIRILSIN”

Edremit başkanı Uçak, Okul kapılarında yeterli koruma yok!”




Edremit Kantin, Büfe ve Kafeterya İşletmecileri dernek Başkanı Burhan Uçak, okul önlerinde sağlıksız ürün satışlarına tepki gösterdi. Uçak, Okul kapılarında yeterli koruma yok!” dedi.

Edremit Kantin, Büfe ve Kafeterya İşletmecileri dernek Başkanı Burhan Uçak, Edremit'te bazı okul önlerinde sağlık kontrollerinden uzak, hangi şartlarda üretildiği belli olmayan bazı satıcıların okul önlerinde satış yapmalarının kantincileri sıkıntıya soktuğunu ve okul kapıların önünde bu tip satıcıların uzaklaştırılması gerekliliğini vurgulandı. Uçak, Okul kapılarında yeterli korumanın olmadığını” iddia edildi.

Okul kantinlerinde Belediye Zabıtası, Tarım İlçe Müdürlüğü ve okul idarelerince sürekli kontrollerinin yapıldığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı kararlar gereği obeziteyi önlemek amacıyla okul kantinlerinde bazı ürünlerin satılmadığını açıklayan Dernek Başkanı Burhan Uçak, Bu kontroller sıklaştırılsın” diye uyardı.

Edremit`te Birisi özel olmak üzere toplam 14 Lise, ilk ve ortaokul olarak ilçede 15, Belde ve Köylerde 25 olmak üzere toplam 40 okulda eğitimin devam ettiğini ve 39 dernek üyesi olduğunu açıklayan Başkan Burhan Uçak, okul kantinlerindeki tüm satışların günlük üretim, taze olup sağlık şartlarına uygun ürünler olduğunu söyledi.

Edremitli okul kantinlerinin hizmet kalitesi yanı sıra yiyecek ve içeceklerin sağlığa uygunluk ve eğitilmiş insan kalitesine de önem veriyoruz" diyen Başkan Uçak, Kantin çalıştırıcılar okul idaresini, öğretmen ve öğrencileri sevmiyor ve saygı duymuyorsa bu işi bırakmasını istedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli